marți, 7 aprilie 2020

Carduri si stick-uri in test + alte tehnicareli clasice

Datorita nevoii de a lucra cu pagini de carte fizica a trebuit sa improvizez
un mic studiou foto digital pentru a fotografia pagini de carte in conditii ceva mai bune decat cu mobilul.

Cateva concluzii din aceasta actiune, multi probabil cunoasteti problemele:

1) Anumite aparate foto au senzorul mai mare si sunt mai bune pentru fotografie digitala indoor. Ex: un clasic al fotografiei astronomice: Nikon D40. Sunt si modele mai noi.

2) 6MP pot fi suficienti pentru o pagina tiparita, astfel incat sa fie fotografiata in bune conditiuni. Rezolutiile mai mari produc fisiere mai mari, adesea, deci devin incomod de transferat.

3) Cardurile Hama dau rateuri, luati SanDisk.

4) Stick-urile A-Data dau rateuri, un truc ar fi sa le reformatati pe Windows cu marimea "sectorului" default. Vor transfera mai lent dar mai sigur.

5) Un SSD Sata 3 (SATA 2 compatibil) va functiona intr-o carcasa de HDD extern dar viteza de transfer este limitata. Masurati vitezele de transfer.

6) Cel mai bine, montati al doilea SSD Sata in locul unitatii optice, via un adaptor. Vestea proasta: magazinele Vita-com (scris intr-un cuvant!) au scumpit adaptoarele de la 25 la 40 de lei. Aproape la dublu. :(

7) Cand aveti teme, proiecte, materiale presarate pe mai multe stick-uri USB 1.x, 2x. 3x. ati putea pune la computer un HUB USB care e compatibil cu  USB 3 si 2 iar la el puteti conecta un HUB USB care se descurca cu USB 2.x si 1.x. Astfel aveti intotdeauna un port compatibil, oricare tip de stick sau periferic ati vrea sa conectati.

8) Camerele auto, anti-accident tip FREEMAN au doar 3MP in realitate iar obiectivul fiind fix nu sunt bune la fotografiat pagini de carte. La vreo 70 de lei, valoreaza exact de cat bani dati pe ele, sau poate mai putin.

Dar presupun ca stiati deja toate acestea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu